Bedrijfsnieuws

Euromat en e-power veroveren Belgische werfstroom met groene innovaties

Euromat en e-power veroveren belgische werfstroom met groene innovaties 1
Euromat en e-power®

Euromat, al 52 jaar (!) een gevestigde verhuurder en verkoper in belgië van oa. machines voor oppervlakte behandeling, compressoren en generatoren, slaan de handen in elkaar met e-power. e-power is een snel groeiende belgische fabrikant van generatoren en innovatieve stroomoplossingen voor elke werf. sinds dit jaar werken beide belgische bedrijven exclusief met elkaar samen om elke werf in belgië van stroom te voorzien. made in belgium! sold in belgium!

Euromat en e-power veroveren belgische werfstroom met groene innovaties 2

Klassieke generatoren

e-power® is de grootste producent in de Benelux van kleine en middelgrote
stroomgeneratoren van 1 tot 600 kVA voor diverse toepassingen, waaronder industrie, landbouw, bouw enz. Deze stroomoplossingen worden ontwikkeld en geproduceerd in België en wereldwijd verkocht.

De P-Grid

Euromat lanceerde ondertussen ook de P-Grid in haar huurassortiment omdat het rotsvast gelooft in de waarde die deze unieke machine kan hebben voor uw bouwwerf. De P-Grid is een hybride powerpack systeem met een innovatieve en milieuvriendelijke stroomvoorziening: Het systeem kent door zijn efficiëntie en lager brandstofverbruik een lagere CO2 uitstoot. Deze machine is daarnaast ook nog eens geluidsarm.

Euromat en e-power veroveren belgische werfstroom met groene innovaties 3
Euromat en e-power veroveren belgische werfstroom met groene innovaties 4

Hydrogen generator

waar klassiek de zwakte van fluctuerende energiebronnen werd ingeroepen om alsnog een
netaansluiting of dieselgeneratoren te voorzien, levert e-power®’s H2-generator het laatste ontbrekende stuk van de groene puzzel: een betrouwbare back-up. “Bij onze waterstofgenerator vertrouwen we op de gekende en betrouwbare technologie van de verbrandingsmotor. Door onze set te baseren op deze technologie, kunnen we deze sets betaalbaar houden.” zegt Milan Devogelaere, Business Development Director bij e-power®. “Met een paar ingrepen op de motor kunnen we deze verbrandingsmotor op 100% waterstof laten werken. Zelfs de zuiverheid van de waterstof mag een heel stuk lager liggen dan diegene die nodig is bij fuel cells.”

Euromat Innovation Day

Euromat innovation days naast de innovaties die Euromat samen met E-Power naar de Belgische werf brengt, heeft het talloze andere innovatieve technieken in haar arsenaal. Deze stelt Euromat tentoon op haar innovation days. Euromat nodigt de lezers van Bouwkroniek uitzonderlijk uit op haar event dat normaal enkel aan klanten is gericht. Schrijf jullie in via onze website: www.euromat.be of stuur een mailtje naar event@euromat.be