Bedrijfsnieuws

Mobiele elektrische compressoren

Mobiele elektrische compressoren 1

 

De mobiele elektrische compressoren van Euromat behoren tot het E-AIR VSD-compressoren gamma van Atlas Copco en zijn niet alleen kenmerkend door hun prestaties, maar ook door hun innovativiteit, energie-efficiëntie en veelzijdigheid. Daarnaast stelt het u ook in staat om uit een brede selectie de juiste druk voor uw toepassingen te kiezen

 

Mobiele elektrische compressoren

Net als in andere industrieën ontwikkelen compressorfabrikanten al enkele jaren elektrische alternatieven. Hoewel deze oorspronkelijk vooral bedoeld waren voor stationaire doeleinden, zijn er tegenwoordig ook verschillende elektrisch aangedreven draagbare compressoren verkrijgbaar. Met een nominaal vermogen tot 208 kW, een debiet van 2-31 m3/min en een werkdruk van 14 bar zijn ze geschikt voor vrijwel alle gangbare toepassingen op de bouwplaats.  

 

Voordelen

De compressoren zijn olievrij waardoor ze geen vervuilende dampen en andere uitlaatgassen vrijlaten die schadelijk zijn voor het milieu. Dit zorgt er dan ook voor dat ze helpen om de lucht te reinigen in de omgeving waar ze gebruikt worden, alsook in omliggende gebieden.

De compressoren zijn ideaal voor het gebruik in lage-emissiezones en produceren slechts een geluidsniveau tot slechts 61 dB(A) wat zorgt voor een stille werkomgeving.

Door hun druk- en stromingsregeling kunnen deze compressoren verschillende functies vervullen en is het mogelijk om uit een groot assortiment van opties jouw ideale druk te kiezen.

Door het smart-lock systeem kan de compressor met iedere beschikbare voedigsaansluiting van A16, 32A of 63A verbonden worden. 

De compressoren zijn 50% efficiënter in vergelijking met diesel compressoren en hebben slechts een preventief onderhoud nodig om de 2000 uur of 2 jaar.

De elektrische compressoren zijn maximaal 50% lichter en kleiner dan conventionele compressoren. Dit zorgt er dan ook voor dat deze compressoren zijn ideaal om te vervoeren naar iedere werklocatie aangezien ze gemakkelijk te maneuvreren zijn, en geen speciaal rijbewijs eisen.

De E-AIR compressoren zijn even robuust als hun diesel tegenhangers, alleen staat duurzaamheid centraal bij deze compressoren. Ze hebben een C3-gecertificeerde behuizing, zijn geschikt voor omgevingstemperaturen tot 50°C, hebben een water afkoelende omvormer, etc. 

De componenten van deze compressoren zijn robuust uitgevoerd en het resultaat van nieuwe technologieën die ervoor zorgen dat ze tegen de zwaarste omstandigheden kunnen. De motoren zijn ingekapseld, de gevoelige elektronica is watergekoeld en elk model bevat een C3-gecertificeerde omkasting of een HardHat-kap. Daarnaast kunnen deze toestellen werken tot bij temperaturen van 50 °C.

Door een variabele toerentalregeling kan u zelf uw geschikte toerentalregeling kiezen naar gelang de toepassing. 

Mobiele elektrische compressoren 2
Mobiele elektrische compressoren 3
Mobiele elektrische compressoren 4