Trilplaten, trilwalsen en dammers huren

Trilplaat of trilwals huren voor verdichting van grond, asfalt en beton

Trilplaten, dammers, trilstampers en trilwalsen van Weber worden vaak gebruikt bij de aanleg van wegen, parkeerplaatsen en andere bouwprojecten waarbij het noodzakelijk is om de grond of het materiaal te verdichten. Door het gebruik van een trilplaat wordt de dichtheid van het materiaal verhoogd, waardoor het steviger wordt en minder snel zal verzakken.

Daarnaast kan een trilwals ook worden gebruikt bij het aanleggen van bestrating. Door de trilplaat over de bestrating te laten gaan, worden de stenen of tegels goed op hun plaats gedrukt en ontstaat er een stevige ondergrond.

Wat is het verschil tussen een trilplaat en trilwals?

Hoewel zowel een trilplaat als een trilwals worden gebruikt voor het verdichten van materialen, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee machines.

Een trilplaat is een relatief lichte machine die wordt gebruikt voor het verdichten van oppervlakken zoals grond, zand en asfalt. Trilplaten zijn handzamer dan trilwalsen, en kunnen gemakkelijk worden verplaatst van de ene locatie naar de andere.

Een trilwals is daarentegen een zwaardere en grotere machine die wordt gebruikt voor het verdichten van grote oppervlakken, zoals wegen en parkeerterreinen. 

Dammer huren voor het aandammen van grond of zand in sleuven of moeilijk bereikbare plaatsen

Een dammer of trilstamper van Weber of Wacker is een gereedschap dat wordt gebruikt voor het verdichten van grond en puin. Het gereedschap bestaat uit een plaat die op en neer beweegt door middel van trillingen die worden opgewekt door een motor. Door de trillingen van de stamper wordt de grond of het puin samengedrukt en verdicht, waardoor het steviger wordt en minder snel zal verzakken.

Contacteer een vestiging in jouw buurt!

Toont alle 8 resultaten