Euromat bestaat 50 jaar !

Op 2 juli 2023 mag Euromat 50 kaarsjes uitblazen en dat is het ideale moment om even terug te blikken op onze beginjaren.

Ter gelegenheid van deze speciale 50ste verjaardag gaan we even terugblikken op de afgelopen jaren. Eric was 28 jaar en werkte bij Ingersoll Rand als verkoper van mobiele dieselcompressoren tot hij op een dag met zijn werkgever ging praten. Hij zei ík heb goed nieuws. Vanaf nu moet jij mij niet meer betalen, maar ga ik jou betalen. Ik ga zelf beginnen met een verhuurbedrijf van mobiele compressoren en ik ga ze bij jou kopen!

Euromat is in 1973, hetzelfde jaar als de eerste autoloze zondag en eerste oliecrisis, opgericht door Eric Van de Velde als een lokaal verhuurbedrijf. Terwijl Eric en Lucia, zijn vrouw, verantwoordelijk waren voor de dagelijkse werkzaamheden en vakkennis zorgde de familie Cnockaert, met wie ze samen het bedrijf hebben opgericht, voor een startkapitaal en investeringen.

Het verhaal van Euromat start met 5 tweedehands mobiele compressoren van Ingersoll-Rand en een oude Bedford vrachtwagen in een kleine garage. Maar, al snel kregen deze gezelschap van machines die hielpen bij oppervlaktebehandelingen, energievoorzieningen, en persluchtinstallaties. Daarna werd het gamma systematisch uitgebreid met toebehorende gereedschappen en andere accessoires die zorgden voor meer veiligheid en efficiëntie.

Sinds 1993 zijn ook de kinderen van Eric en Lucia, Tom en Els Van de Velde, in het familiebedrijf gestapt en staan zij ondertussen aan het roer. Zij zetten het levenswerk van hun ouders verder met evenveel passie en gedrevenheid.

Euromat staat vandaag gekend voor kwaliteit en professionaliteit. We maken er een erezaak van om een goede dienstverlening aan te bieden in iedere stap voor, tijdens en na het verhuur- en aankoopproces. Dit in alle 5 de vestigingen in Wijnegem, Gosselies, Machelen, Oostakker en Tielt. 

Er is veel veranderd de afgelopen jaren, maar 1 iets is nog steeds hetzelfde gebleven. Namelijk, de klant die centraal staat en de ongelofelijke service en vakkennis die Euromat biedt. Hierdoor zijn we de vertrouwde partner bij constructie-, oppervlakte-, industriële, en aannemingsbedrijven in heel België.

In mei hebben wij met veel plezier ons 50-jarig bestaan gevierd in onze vestiging te Wijnegem waar er veel werd gelachen, herinneringen opgehaald en kennis uitgedeeld door middel van productdemonstraties en productpresentaties. 

Het vijftig jarig bestaan van Euromat is echter niet het enige dat we dit jaar willen vieren. Dit jaar willen we namelijk ook ons vijftig jaar partnerschap vieren met Ingersoll Rand. Al vijftig jaar werken we samen om de markt van stationaire compressoren uit te breiden en een hoofdrol hierin te spelen voor onze klanten. Dit zullen we vieren op 22 september 2023 in onze vestiging te Tielt van 14u tot 20u wederom met productdemonstraties en presentaties, receptie en walking dinner, animatie, live muziek, sprekers en 'mystery guest'. Schrijf je nu in via 50jaar@euromat.be of schrijf je in via het inschrijvingsformulier.

AFTERMOVIE 25 MEI 2023 WIJNEGEM

AFTERMOVIE 22 SEPTEMBER 2023 TIELT

BEKIJK EUROMAT 50 JAAR OP ONZE SOCIALE MEDIA

Mede mogelijk gemaakt door: