Koeldrogers voor droge lucht in uw persluchtnet

Euromat biedt verschillende koeldrogers aan, waaronder persluchtdrogers en adsorptiedrogers. Maar wat is het verschil nu precies?

Frigorische persluchtdrogers tot +3°C voor energie-efficiëntie

Een persluchtdroger is essentieel onderdeel in een persluchtinstallatie om uw leidingwerk en persluchtverbruikers te beschermen tegen vocht. Door lucht te comprimeren neemt de relatieve luchtvochtigheid toe en ontstaat er vloeibare condens.

Onze Ingersoll Rand koeldrogers zorgen voor een constant drukdauwpunt en staan garant voor schone vochtvrije perslucht tegen een minimale energiekost. De luchtgekoelde D.IN-A reeks is uitgerust met een instelbare elektronische condensaat automaat om het luchtverlies tot een minimum te beperken en dit tot een debiet van 383m³/min.

De energiezuinige thermische massa drogers van de D.EC-A reeks slaan energie op om die naargelang van de belasting van de koeldroger terug af te staan. Hierdoor verbruikt de koeldroger merkelijk minder energie.

Adsorptiedrogers tot -70°C voor een hoge persluchtkwaliteit

Adsorptiedrogers worden meestal in de voedings-of petrochemische industrie ingezet waar er aan zeer hoge eisen van persluchtkwaliteit moet voldaan worden. Doordat de perslucht door adsorbeerkorrels wordt gestuurd kunnen we hierdoor een drukdauwpunt tot -70°C bereiken die aan de zwaarste perslucht en ISO normen voldoen.

We kunnen je 3 types Ingersoll Rand adsorptiedrogers aanbieden:

  • Modulaire adsorptiedrogers uit de DA-IM reeks tot 5m³/min
  • Koud gegenereerde adsorptiedrogers uit de D-ILA reeks tot 141m³/min
  • Warm gegenereerde adsorptiedroger uit de D-IB reeks tot 248m³/min.

Contacteer ons gerust om jou wegwijs te maken in de wereld van adsorptiedrogers en de juiste configuratie te bepalen voor uw applicaties. Sommige adsorptiedrogers verbruiken perslucht om de adsorptiekorrels te drogen en dus ook extra energie!

Ik wens informatie over koeldrogers