Filtratie voor een betere persluchtkwaliteit

We hechten een groot belang aan de persluchtkwaliteit en kunnen met onze filters de strengste normen van persluchtkwaliteit behalen. Onze Ingersoll Rand filters verwijderen resterende olie- en waterdamp uit de perslucht alsook vuil of stofdeeltjes.

Hoe werken persluchtfilters?

Door een lage drukval is er minder energie nodig om jouw perslucht te produceren. Tevens zijn de filters uitgerust met een contaminatie indicator zodat je in een oogwenk kunt zien wanneer deze aan vervanging toe zijn. Met de standaard gemonteerde automatische condensaataflaten onder de filters wordt het gefilterde vocht en vuil verwijderd.

Waterseparatoren

Daarnaast bieden we ook waterseparatoren of waterafscheiders aan die een deel van het vocht reeds verwijderen uit de perslucht en zo jouw persluchtdroger en filters deels ontlasten met een langere levensduur tot gevolg.

Condenswater dat afgedreven wordt uit filters, drogers, purgeurs onder persluchtvaten, etc … belandt vaak ongezuiverd in het riool. De Belgische wetgeving is hier zeer streng op en bij controle kunnen hiervoor hoge boetes uitgedeeld worden.

Olie-water separatoren

De PGX olie-water separatoren verwerken het afgestoten vocht via een superieure zeoliet waterzuiveringssysteem, waarmee je bijdraagt aan een groenere natuur en jouw ecologische voetafdruk sterk doet dalen, compleet conform de wetgeving

Ik wens informatie over filtratie