Waarom de inhoud van het persluchtvat belangrijk is voor compressoren

De inhoud van perslucht- of buffervaten bepalen in grote mate hoe jouw compressor zal werken. Naar energie efficiëntie van jouw compressor toe is het persluchtvat heel belangrijk.

 Het persluchtvat vangt pieken in het persluchtverbruik op en maakt dat jouw compressor rustiger kan werken, met een langere levensduur en energiebesparing tot gevolg. Je kan ervoor kiezen om met een “nat” of “droog” persluchtvat te werken naargelang jouw applicaties.

Kies je best voor een natte of een droge persluchttank?

Een nat persluchtvat staat tussen jouw compressor en droger en ontvangt niet gefilterde perslucht.

Voordeel nat persluchtvat : Het persluchtvat fungeert als een eerste filter die overtollig water en stofdeeltjes via een condensaataflaat onderaan het vat verwijderd. Dan pas gaat de perslucht via de bovenkant van het vat naar de voorfilter van de droger. Hierdoor verlengt de levensduur van de filter en kan jouw compressor rustiger draaien omdat er geen drukval is.

Nadeel nat persluchtvat : De persluchtdroger dient gedimensioneerd te zijn om pieken in het persluchtverbruik op te vangen. Een droog persluchtvat staat na de koeldroger gemonteerd en ontvangt kant en klare gefilterde perslucht.

Voordeel droog persluchtvat: de koeldroger hoeft geen piek verbruiken op te vangen. Een combinatie van een nat en droog persluchtvat is natuurlijk ook mogelijk! 

Thermisch verzinkte persluchtketels

Onze persluchtvaten zijn thermisch verzinkt en worden geleverd met alle toebehoren zoals veiligheidsventiel en alle nodige CE attesten.

Drukvaten beschikbaar van 50 tot en met 10.000 Liter, zowel horizontaal als verticaal.

Ik wens informatie over persluchtvaten