Hoe kiest u de juiste stroomgroep voor uw project?Welke stroomgroep u het beste kiest voor uw project is afhankelijk van meerdere factoren zoals het gewenste vermogen, emissies, werfeigenschappen, geluidsniveau en bedrijfszekerheid. Hoe meer elektrische apparaten u moet voeden en hoe meer elektriciteit deze vragen, hoe krachtiger de stroomgroep moet zijn voor uw project.


Welke stroomgroep voor welk project?

De belangrijkste factor blijft natuurlijk het gewenste vermogen. Belangrijk hierbij is dat het berekenen van het nodige vermogen nauwkeurig gebeurt en dat er niet vergeten wordt rekening te houden met pieken. De kracht (of vermogen) van een stroomgroep vindt u op de kenmerkende plaat of op de korte gebruiksaanwijzing. In het onderstaande kader vindt u een overzicht van welke stroomgroep(en) te kiezen voor welk project.


Vermogen

Toepassingen

Van 6 kva tot 20 kva

Kleine bouwwerf

Huis

Droogzuiging,...

Van 30 tot 60 kva

Bouwwerf met torenkraan

Kleine festiviteiten en events

Handel

Droogzuiging,...

Van 100 tot 150 kva

Bouwwerf met torenkraan voor flatgebouw

Medium festiviteiten en events

Specifieke afdeling voor fabrieken

Van 200 tot 400 kva

Bouwwerf met grote omvang

Grote festiviteiten en events

Onderhoud van elektrische cabines

Als u twijfelt over de vermogenscapaciteit, bespreekt u dit best met uw plaatselijke verhuurconsulent. Uw verhuurconsulent kan altijd helpen het juiste vermogen te bepalen en om niet prijsgunstige en te kleine vermogens uit te sluiten.


Wat heeft u nog nodig voor uw project?

Naast het bepalen van welke stroomgroep het beste past bij uw project, moet er ook rekening gehouden worden met de noodzakelijke toebehoren die nodig zijn voor de stroomgroep die u wilt gebruiken. Euromat NV bezit een breed gamma van toebehoren zoals werfkasten, voedingskabels en externe brandstoftanken. Ook kan uw verhuurconsulent u helpen met het aantal aansluitingen dat u nodig heeft op uw werf. Zo kan u voorkomen dat er meerdere toestellen op één kring aangesloten moeten worden.