Tips

Hoe maak je metalen onderdelen snel schoon?

Hoe maak je metalen onderdelen snel schoon? 1

Euromat kreeg recentelijk de aanvraag van transportbedrijf Den Hartogh om een straalmachine te voorzien waarmee ze metalen en inox onderdelen na intensief gebruik weer als nieuw krijgen. Als specialist in oppervlaktebehandeling stelden we vervolgens een compacte, gebruiksvriendelijke en professionele straalinstallatie voor; de vacuum injectie straalkast Sybrandy type S61.

Deze industriële straalkast is zeer gemakkelijk door 1 persoon te bedienen door het voetpedaal. Veiligheid voor gebruiker en omgeving worden gewaarborgd. Daarnaast is de straalkast erg compact waardoor deze in iedere werkplaats past.

Vacuum injectie straalkast sybrandy type s61

De unit heeft een zelfreinigend straalmiddelsysteem met voorafscheider en een goede stofafzuiging. Men vult het straalmiddel naar keuze gemakkelijk bij. Euromat biedt een uitgebreid assortiment aan straalmiddelen aan. Afhankelijk van de toepassing of de gewenste ruwheid wordt er gestraald met garnet, aluminiumoxide of glasparels. Het straalmiddel veranderen kan eenvoudig en in minder dan 2 minuten.

Dit is uiteindelijk wat de straler ziet door het ruime (vervangbare) kijkvenster. Met de juiste bescherming kan men ongestoord en zonder stofvorming kleine metalen onderdelen ontroesten, reinigen, ontslakken en materen. De straalpijp is gemaakt van het meest slijtvaste materiaal, zijnde boriumcarbide.

Hoe maak je metalen onderdelen snel schoon? 2

Zo bouwt Den Hartogh aan een veilige toekomst met onderdelen die als nieuw zijn, het materiaal lijdt namelijk niet onder deze oppervlaktebehandeling. Deze praktische straalkast is een no-brainer voor iedere professionele werkplaats.