Tips

Machines huren of kopen? Wat is het beste voor mijn bedrijf?

Machines huren of kopen? Wat is het beste voor mijn bedrijf? 1

Terwijl het vroeger nog onmogelijk was te bedenken dat je als aannemer geen eigen machines zou hebben, is de laatste decennia in de bouweconomie een shift gebeurd richting de huurmarkt. Maar wat is nu het interessantste voor uw bedrijf? Huren of kopen?

Als je ervoor kiest een machine te huren, kan je deze kost mee verrekenen in de kosten van het project. Dit wil zeggen dat de kost dus minder bij jou als bedrijfsvoerder komt te liggen.

Bij huren spreid je daarnaast het risico, de verantwoordelijkheid voor de machine ligt namelijk bij de verhuurder en niet meer bij de aannemer. Dit ontzorgt jou als aannemer op heel wat vlakken. Zo zorgt de verhuurder voor het onderhoud en de nodige herstellingen. Dit wil zeggen dat je ervan uit kan gaan dat je de nodige machine kan inplannen voor exact de tijd die je nodig hebt om je project op te leveren, zonder onverwachte stilstand. Het 24/7 noodnummer van Euromat bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat er altijd klaarstaat om onderhoud te doen indien nodig.

Daarnaast biedt huren je een grotere flexibiliteit. Het ene project heeft een machine met grotere capaciteit nodig dan het andere. Door te huren, kan je makkelijk een andere machine inzetten, naargelang het project.

Bronnen