Euromat: Een familiebedrijf sinds 1973 
Van de eerste dieselcompressor tot een volledig en actueel machineaanbod

In 1973 verhuurde Eric Van de Velde zijn eerste dieselcompressor. Vier decennia later is Euromat bij constructie- en aannemersbedrijven in heel België een vertrouwde partner voor de verhuur en verkoop van machines.

De compressoren van Doosan en Ingersoll Rand kregen na de oprichting snel gezelschap van machines die onze klanten konden helpen met oppervlaktebehandeling, energievoorziening, persluchtinstallaties en het uitvoeren van werken op moeilijk toegankelijke plaatsen. De huurvloot werd bovendien systematisch uitgebreid met toebehoren, gereedschappen en accessoires die het werken efficiënter en veiliger maken.

Philip

Met mijn ervaring bij Euromat sinds 2007 ben ik het eerste aanspreekpunt voor onze professionele klanten voor verfspuitapparatuur. Bij Euromat ben ik begonnen als technieker en ben sinds 9 jaar de verantwoordelijke van de afdeling voor de verkoop en naservice.

Het leuke aan het werk hier is dat vanwege onze expertise we ook worden gevraagd om mee te denken bij het opstarten van nieuwe projecten. Bijvoorbeeld automatisch verf pistolen te monteren op een kader om tot 20 houten pallets in ene keer te coaten met een robot.

Kwalitatieve machines kunnen niet zonder een uitstekende service

Vandaag staan Erics kinderen aan het roer van het bedrijf dat intussen vier vestigingen heeft, namelijk in: Antwerpen (Wijnegem), Brussel (Machelen), Gent (Oostakker) en Charleroi (Gosselies). Op die manier kunnen vaklui in heel het land vlot beroep doen op de meest actuele modellen van een zeer breed gamma machines.

Die nabijheid is echter vooral ook belangrijk om de klanten snel een kwalitatieve en volledige service te kunnen leveren. Naast de verhuur en de verkoop is onze dienstverlening de voorbije jaren steeds belangrijker geworden. Behalve de aandacht die we besteden aan het adviseren van onze klanten, maken we ook een erezaak van een snelle dienst naverkoop voor wisselstukken en toebehoren, en een uitstekende onderhouds- en herstellingsdienst.

Waarom kiezen voor Euromat?

Bij Euromat staan we garant voor kwaliteit en professionaliteit. We zijn gespecialiseerd in alles wat betreft perslucht, oppervlaktebehandeling en flexibele energievoorziening. We hebben hier dan ook gespecialiseerde teams aan gewijd.

Bij ons kan je terecht voor jouw totaalprojecten. Van compressoren en verfspuitpompen tot stoffilterkasten en luchtdrogers, wij helpen u met de juiste opstelling en het juiste materiaal om jouw project tot een goed einde te brengen.

Ons team heeft alle nodige vakkennis en ervaring om u de nodige raad te geven bij het huren of kopen van een machine.